Silveszt Natural – stappenplan voor onderhoud van het water

Na het volledig verversen van het water in de jacuzzi en het doorlopen van het stappenplan na verversing van het water dient u onderstaande stappenplan te volgen voor het behouden van de goede waterkwaliteit. Blauw gekleurde termen verwijzen naar andere artikelen in deze handleiding met daarin verdere instructies en informatie.

Wekelijks:

 1. Voeg, afhankelijk van uw specifieke SilverSpas model, 1x per week onderstaande hoeveelheid Silveszt Natural toe (schudden voor gebruik) met alle massagepompen op de hoogste stand en laat de massagepompen gedurende 30 seconden na toevoegen doordraaien.
  Model Inhoud (liter) Aantal milliliter Silveszt Natural
  SilverSpas 3 833 liter 40 ml
  SilverSpas 4 833 liter 40 ml
  SilverSpas 4XL 1136 liter 55 ml
  SilverSpas 6 1230 liter 60 ml
  SilverSpas 6XL 1609 liter 80 ml
  SilverSpas 7 1230 liter 60 ml

   

 2. Test de waarde van de pH met een testkit en controleer of deze in onderstaande range zit:

  pH: tussen de 7.2 en 8.0

 3. Alleen als de pH-waarde te hoog (boven de 8.0) of te laag (onder de 7.2) is: test dan de waarde van de alkaliniteit met een testkit en corrigeer indien nodig zodat onderstaande streefwaarde verkregen wordt:

  Alkaliniteit: tussen de 40 en 90 ppm*

  * De (enige) functie van de alkaliniteit is om de pH-waarde zo lang mogelijk (wekenlang) automatisch tussen de 7.2 en 8.0 te houden. Als de pH-waarde te snel stijgt dan is de alkaliniteit te hoog. Als de pH-waarde te snel daalt dan is de alkaliniteit te laag. Bovengenoemde streefwaarde (tussen de 40 en 90 ppm) zorgt niet in alle gevallen voor een stabiele pH-waarde. Er mag van de streefwaarde afgeweken worden want elke alkaliniteit waarde is toegestaan zolang deze maar zijn functie (pH-waarde tussen de 7.2 en 8.0 houden) vervult.

Maandelijks:

 1. Geef de filter cartridges een standaard reinigingsbeurt met huishoud bleek en plaats deze daarna meteen weer terug in het bad (kan afhankelijk van het gebruik ook vaker nodig zijn).

Bij elke volledige verversing van het water:

 1. Geef de filter cartridges een diepe reinigingsbeurt met filter reiniger en bewaar ze voor de volgende keer dat u het water volledig ververst. Plaats nu de droge reserve set filters in het bad. Bij elke volledige water verversing wisselt u de set filters dus om.

Bij onaangename geur, troebel of vervuild water, bruin/gele aanslag of als de filter cartridges te snel vuil worden:

 1. Voeg na elk gebruik van het bad chloor granulaat toe. De dosering is afhankelijk van het aantal personen dat gebruik heeft gemaakt van het bad. Voeg één theelepel (kleine maatschep van de bijgeleverde maatlepel) toe per persoon. Verdubbel de hoeveelheid als u langer dan één uur gebruik maakt van het bad. Omdat u enkel chloor toevoegt na gebruik en dit chloor de volgende dag volledig is verdwenen zit u nooit in chloorhoudend water. Als na 1 week het chloor granulaat nog niet afdoende werkt dient u de toevoeging chloor granulaat te gaan combineren met één eetlepel (grote maatschep van de bijgeleverde maatlepel) chloorvrije shock (Renew) per persoon.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

 • Wat kost een jacuzzi echt
 • Voorkom een miskoop
 • Herken de energieslurpers
 • 30 kritische vragen aan de verkoper
 • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids