Stappenplan: verversen van het water in de jacuzzi

Afhankelijk van de intensiteit van gebruik en het wateronderhoud systeem waar u voor gekozen heeft, zult u het water in de jacuzzi meerdere keren per jaar volledig moeten verversen. Hieronder staan alle stappen beschreven om het water te vervangen.

 1. Verwijder de filter cartridges en voeg een leiding reiniger toe aan het warme oude water met alle massagepompen op de hoogste stand. Laat het vervolgens een uur inwerken en zet na dit uur alle massagepompen en de turbopomp gedurende 15 minuten op hoog.
 2. Schakel de stroom naar de jacuzzi uit, voordat u hem leeg laat lopen. Indien de jacuzzi een stekker heeft, is het voldoende om de stekker uit het stopcontact te trekken. Indien uw jacuzzi geen stekker heeft, maar een vaste kabel, dan dient u de stroom uit te schakelen door de installatieautomaat en/of aardlekschakelaar van de jacuzzi in uw meterkast uit te schakelen.
 3. Pomp de jacuzzi leeg met een dompelpomp. U dient de dompelpomp op het allerdiepste punt rechtop op de bodem van de jacuzzi te zetten. Het is normaal dat de dompelpomp het laatste restant water niet weggepompt krijgt. Het kan geen kwaad om dit water in de jacuzzi te laten zitten.
 4. Alvorens de jacuzzi weer te vullen, kunt u de kuip en de jets afspoelen met de tuinslang en met een doek eventuele aanslag en vuiligheid wegpoetsen. Pomp ook het water dat hierdoor in de kuip terecht komt zo goed als mogelijk weer weg met de dompelpomp.
 5. Geef de filter cartridges een diepe reinigingsbeurt met filter reiniger en bewaar ze voor de volgende keer dat u het water volledig ververst. Plaats de droge reserve set filters in de jacuzzi nadat de jacuzzi weer volledig gevuld en ingeschakeld is.
 6. Vul de jacuzzi met koud of warm kraanwater (nooit meer dan 40°C) via een tuinslang tot het aanbevolen waterniveau. U dient de jacuzzi bij te vullen via het filterhuis, door de tuinslang in het filterhuis te leggen.
 7. Zodra de jacuzzi gevuld is, kunt u de stroom weer inschakelen door de stekker in het stopcontact te steken of de installatieautomaat en/of aardlekschakelaar van de jacuzzi in uw meterkast weer in te schakelen.
 8. Als u heeft geconstateerd dat alles goed werkt mag u de droge reserve set filters plaatsen. Let er bij het plaatsen op dat u de filter cartridges eerst ondersteboven (met schroefdraad naar boven) en volledig in het water van het filterhuis houdt en schudt totdat alle lucht eruit verdwenen is. Keer ze vervolgens onder water weer om en draai ze vast op hun plek. Hiermee voorkomt u dat er luchtbellen het leidingwerk ingezogen worden.

Vervolgens dient u het stappenplan te doorlopen van het wateronderhoud systeem dat u gekozen heeft.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

 • Wat kost een jacuzzi echt
 • Voorkom een miskoop
 • Herken de energieslurpers
 • 30 kritische vragen aan de verkoper
 • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids