Standaard filter reiniging met huishoud bleek

Huishoud bleek wordt gebruikt om de filter cartridges van de jacuzzi een standaard reinigingsbeurt te geven. Deze reiniging moet maandelijks gebeuren, maar kan afhankelijk van de vervuilingsgraad van de jacuzzi vaker of minder vaak nodig zijn. Let op dat u geen dikke bleek gebruikt of bleek met toevoegingen, omdat hier vaak zepen aan toegevoegd zijn die schuim zullen veroorzaken in uw jacuzzi. Het beste is de allergoedkoopste vloeibare standaard bleek uit de supermarkt. Gebruik voor dit maandelijkse onderhoud het liefst ook geen filter reiniger. De filter reiniger zal de filter namelijk te diep reinigen waardoor de filtervezels teveel open komen te staan en dit maakt de filter minder effectief. U kunt filter reiniger het beste alleen gebruiken indien de filter verstopt zit vanwege calcium (kalk), of in ieder geval bij elke volledige verversing van het water.

Instructies

 1. Neem de filters uit de jacuzzi en sproei ze intensief schoon met een krachtige waterstraal. U kunt hier het beste de tuinslang voor gebruiken met daarop een krachtige sproeikop. Zorg ervoor dat u ook het vuil tussen alle filterplooien wegsproeit. Gebruik geen hogedrukreiniger want deze zal de filters beschadigen. Gebruik enkel koud water en geen schoonmaakmiddelen. Het gebruik van warm water zal aanwezige vetten en oliën alleen maar verder en dieper verspreiden in de filter.
 2. Pak voor elke filter een plastic emmer/bak waar de filter volledig ondergedompeld in past of pak een plastic emmer/bak waar beide filters volledig ondergedompeld inpassen. Vul de emmer(s) met schoon water en giet daarin 250 ml (gebruik bijgeleverde maatbeker) huishoud bleek per filter en meng het met het water. Hoe kleiner de emmer(s) hoe geconcentreerder en effectiever de oplossing zal zijn.
 3. Plaats de filters in de emmer(s) en dompel deze volledig onder.
 4. Laat de filters 20 tot 30 minuten in de vloeistof weken.
 5. Haal de filters uit de vloeistof en sproei de resten huishoud bleek er goed af.
 6. Plaats de filters weer terug in de jacuzzi.

Let er bij het terugplaatsen van filter cartridges op dat u de filter cartridges eerst ondersteboven (met schroefdraad naar boven) en volledig in het water van het filterhuis houdt en schudt totdat alle lucht eruit verdwenen is. Keer ze vervolgens onder water weer om en draai ze vast op hun plek. Hiermee voorkomt u dat er luchtbellen het leidingwerk ingezogen worden.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2022

 • Wat kost een jacuzzi echt
 • Voorkom een miskoop
 • Herken de energieslurpers
 • 30 kritische vragen aan de verkoper
 • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2022
Kennisgids