Regenwater, bronwater en voorbehandeld water

U kunt naast kraanwater ook gebruik maken van andere bronnen water:

Regenwater
Regenwater is goed te gebruiken in de jacuzzi. Het bevat een lagere calcium hardheid dan aanbevolen, maar dit is eenvoudig te verhelpen door het eenmalig toevoegen van calcium verhoger.

Bronwater
De eigenschappen van bronwater kunnen nogal verschillen van streek tot streek. Wij adviseren om een monster van het bronwater op te sturen zodat wij kunnen testen of het water geschikt is voor gebruik in de jacuzzi. We zullen dan ondermeer testen op de aanwezigheid van ijzer, magnesium en andere bestanddelen die een nadelig effect kunnen hebben op het wateronderhoud van de jacuzzi. Tevens zullen we adviseren welke maatregelen er genomen kunnen worden om het bronwater wel geschikt te maken voor gebruik in de jacuzzi. Zoals het toevoegen van bepaalde middelen of het gebruik van een speciale voorfilter op de tuinslang.

Voorbehandeld water
Water dat voorbehandeld is door bijvoorbeeld een waterontharder is niet altijd geschikt voor gebruik in de jacuzzi. Dit is in ieder geval zo bij ontharders die de calcium uit het water halen door de alkaliniteit en pH van het water extreem te verhogen. Doordat de alkaliniteit en pH hierdoor erg ver afzitten van de geadviseerde range is het corrigeren van dit water nogal lastig en vereist veel chemische toevoegingen.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

  • Wat kost een jacuzzi echt
  • Voorkom een miskoop
  • Herken de energieslurpers
  • 30 kritische vragen aan de verkoper
  • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids