Het gebruik van teststrips

Voor het testen van de belangrijkste eigenschappen van het water van de jacuzzi zoals de pH, alkaliniteit en vrij chloor kunt u teststrips gebruiken. Het testen met teststrips gaat snel, maar de resultaten zijn minder nauwkeurig dan de resultaten van testkits. Wij adviseren het gebruik van teststrips enkel voor het testen van vrij chloor. Als u uw wateronderhoud volledig onder controle heeft kunnen teststrips handig zijn om snel te controleren of de pH en alkaliniteit nog in orde zijn. Als echter uit de teststrips blijkt dat 1 of meerdere van deze parameters niet kloppen of bij twijfel kunt u het beste de testkit gebruiken voor een nauwkeurige meting. Hieronder vindt u de gebruiksinstructies van de teststrips.

AquaChek® Yellow – Tests voor vrij chloor, pH, totale alkaliniteit en cyaanzuur


Het is aan te raden om de testresultaten op te schrijven telkens als u test, zodat u veranderingen in uw testresultaten gemakkelijker kunt waarnemen.

 1. Neem met droge vingers één teststrip uit het doosje en sluit het doosje meteen weer, zodat er geen vocht in het doosje kan komen
 2. Dompel deze strip verticaal onder in het water van uw jacuzzi voor slechts één seconde (alle 4 de pads moeten onder water, maar de bovenkant waar u de strip vasthoudt mag net boven het water blijven) en haal de strip er direct weer uit met de pads horizontaal naar boven gericht (het overtollige water niet van de strip schudden).
 3. Houd de strip gedurende 15 seconden horizontaal met de pads naar boven gericht (het overtollige water niet van de strip schudden).
 4. Vergelijk vervolgens de pH, het vrije chloorgehalte en de totale alkaliniteit van de pads met de kleurenkaart op het etiket. Het cyaanzuur (stabilizer) gehalte kunt u negeren. Dit is voornamelijk van belang voor zwembaden en niet voor jacuzzi’s.


Pool-Check® Copper – Tests voor koper, pH en totale alkaliniteit


Het is aan te raden om de testresultaten op te schrijven telkens als u test, zodat u veranderingen in uw testresultaten gemakkelijker kunt waarnemen.

 1. Neem met droge vingers één teststrip uit het doosje en sluit het doosje meteen weer, zodat er geen vocht in het doosje kan komen.
 2. Dompel deze strip verticaal onder in het water van uw jacuzzi (alle 3 de pads moeten onder water, maar de bovenkant waar u de strip vasthoudt mag net boven het water blijven), roer de strip vervolgens gedurende 5 seconden langzaam rond en haal de strip er weer uit met de pads horizontaal naar boven gericht (het overtollige water niet van de strip schudden).
 3. Houd de strip gedurende 15 seconden horizontaal met de pads naar boven gericht (het overtollige water niet van de strip schudden).
 4. Vergelijk vervolgens de pH en de totale alkaliniteit van de pads met de kleurenkaart op het etiket.
 5. Zorg ervoor dat u de pad van de koperwaarde boven een witte achtergrond houdt (1 centimeter) en vergelijk vervolgens de koperwaarde van de pad met de kleurenkaart op het etiket.

 

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

 • Wat kost een jacuzzi echt
 • Voorkom een miskoop
 • Herken de energieslurpers
 • 30 kritische vragen aan de verkoper
 • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids