Oplossen van schuim in uw jacuzzi

De beste oplossing tegen schuim in uw jacuzzi is om alle waterpompen, luchtpompen en luchtknoppen op hoog te zetten en al het schuim dat hierbij ontstaat van het wateroppervlak af te blijven scheppen tot dat u merkt dat er minder schuim aangemaakt wordt. Herhaal deze procedure tot dat het schuim verdwijnt. Het schuim zelf bevat ook de veroorzaker van het schuim en deze haalt u hiermee dus weg.

Schuim voorkomen
Schuim wordt voornamelijk veroorzaakt door resten wasmiddel, wasverzachter, douchegel, shampoo en zeep in uw zwemkleding, in uw huid en haren. Het is het beste om eigenlijk zonder zwemkleding gebruik te maken van uw jacuzzi. Indien u toch gebruik maakt van zwemkleding dan kunt u deze het beste enkel wassen met heet water zonder wasmiddelen en wasverzachter. Daarnaast zou u telkens voordat u uw jacuzzi in gaat een zeepvrije douche kunnen nemen (dus enkel douchen met warm water). Een andere oorzaak van schuim is het gebruik van geurmiddelen die niet specifiek bedoeld zijn voor jacuzzi’s of geurmiddelen die wel specifiek bedoeld zijn voor jacuzzi’s maar van slechte kwaliteit.

Anti-schuim middel (Foam down)
Het oplossen en voorkomen van schuim met behulp van bovenstaande methodes is het beste. Door het toevoegen van Anti-schuim middel verdwijnt het schuim ook. Dit geeft echter maar een tijdelijk effect. Bij het volgende gebruik van uw jacuzzi is de kans groot dat er wederom schuim ontstaat. Door steeds maar weer Anti-schuim middel toe te voegen zal uw water veel eerder aan een volledige verversing toe zijn.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

  • Wat kost een jacuzzi echt
  • Voorkom een miskoop
  • Herken de energieslurpers
  • 30 kritische vragen aan de verkoper
  • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids